Veelgestelde vragen

Snorkel Masker FAQ

Past het snorkelmasker altijd?
Ja en nee, het masker is zo ontwikkeld dat het masker precies aansluit op je gezicht. Hiervoor dien je de lengte van je gezicht op te meten en de juiste maat te bestellen. Dit kan via de grafiek op de productpagina. Heb je niet de juiste maat, dan sluit het snorkel masker niet lekker aan en heb je kans dat er water langs loopt. Dit snorkelt niet zo lekker.

 

Kun je met een snorkelmasker ook onder water duiken?
Het masker is in niet bedoelt om mee te duiken, het is een snorkelmasker om aan het oppervlakte mee te mee te snorkelen. Het kan dus wel, maar wanneer je met het masker duikt sluit de breather zichzelf automatisch af. Je zou kunnen zeggen dat dit ideaal is, maar het masker kan door de automatische sluiting vacuüm trekken. Tot een meter of 3 a 4 kun je nog veilig duiken, maar grotere dieptes raden we sterk af.

 

Kun je het snorkelmasker gebruiken als je een baard hebt?
Ja dat kan! Het masker sluit wel iets minder goed aan dus er zal wat water binnen sijpelen. Het is dus niet ideaal maar het is mogelijk. Dus mannen, we raden je aan je netjes te scheren voor een optimaal gebruik.

 

Kun je een bril dragen als je het snorkelmasker gebruikt?
Nee, een bril dragen is helaas niet mogelijk. Het masker sluit je gezicht precies af zodat je vrij kunt ademen en de condens wordt afgevoerd. De pootjes van een bril zullen tussen het masker en je gezicht komen te zitten waardoor er water in het masker loopt. Bril af dus!

 

Vanaf welke leeftijd is het snorkelmasker veilig te gebruiken?
Vanaf 10 jaar is het snorkelmasker veilig te gebruiken, lees voor gebruik altijd de veiligheidsvoorschriften die bij dit masker geleverd worden. Het snorkelmasker kan vacuüm trekken, als volwassene / jong volwassene kun je hier verantwoord mee omgaan. Voor kinderen onder de 10 jaar is het helaas niet veilig genoeg.